25 January 2021

Verslag

 

Brigandtrotters hielden Sinterklaasfeest voor alle leden

Geschreven door admin   
woensdag 15 december 2010

Brigands waren de opstandige boeren die tijdens de Boerenkrijg tegen de Franse bezetter streden op het einde van de 18de eeuw , alleen leden ze in het West-Vlaamse Ingelmunster zware verliezen zodat feesten die dag totaal niet aan de orde was.  Ondertussen is de Brigandsgemeente Ingelmunster uitgegroeid tot een frivole provinciestad , alwaar de Brigand werd vereeuwigd in een fris heerlijk streekbiertje en ook de plaatselijke wandelclub haar naam aan ontleende.

DSC_0194 

De club is intussen uitgegroeid tot zowat één der grootste en meest actiefste van Vlaanderen , in het weekend van Sinterklaas is het dan ook voor alle leden feesten geblazen. Zo’n 230 dapperen trotseerden ijzel en sneeuw om de jaarlijkse afspraak en de huldiging van de clubkampioenen niet te missen. 

Voorzitter Patrick benadrukte tijdens zijn openingsrede het belang van de medewerkers. Vol lof bedankte hij hen voor de uren van vrijwillige inzet, want zonder medewerkers geen wandelclub.  Sinterklaas betekent ook het feest van alle kinderen. Zodus werden de jeugdige stappers van de Brigandtrotters op basis van hen wandelprestaties gehuld in een overvloed van geschenken . Goud , zilver en brons waren zelf voorzien voor de top 3.

Maar vol spanning werd uitgekeken of Rafaël Vandewalle de titel van wandelkeizer zou wegkapen.  Met wat tromgeroffel werd de zenuwdruk nog wat extra de hoogte ingejaagd tot voorzitter Patrick de verlossende woorden ‘ alle goede dingen geschieden driemaal’ uitsprak. Onder een oorverdovend applaus werd Rafaël prompt tot keizer bekroond.  Ook de verdienstelijke leden werden uiteraard niet vergeten, elkeen die meer dan 50 punten in het voorbije wandeljaar had bijeengestapt mocht een waardebon ontvangen.

P1100233

Bij een Sinterklaasfeest, horen natuurlijk ook heerlijke Klaaskoeken met een geurige koffie of warme choco. Zodat alle Brigands naar hartenlust konden smullen.  Ondertussen werden veel herinneringen opgehaald, reeds plannen gesmeed voor 2011 en was het nagenieten van een reisverslag over de wandeldriedaagse in Echternach.  Een typisch ‘brigands’natje en droogje hoorden er uiteraard ook bij , waarna de avond werd afgesloten met een reuzetombola en talrijke prijzen verdiend op de Aktivia wisselbekertochten werden verloot onder de aanwezigen.  

Menig ging dan ook tevreden huiswaarts met een flesje wijn of grote fles bier.  Ja zeg nu zelf, zo veel trofeeën worden er tegenwoordig niet meer gegeven op de wandelorganisaties.  Hoopvol kijken de Brigandtrotters reeds  2011 tegemoet. Zonder veel regen of ijzel wensen ze elkeen veel wandelplezier in het nieuwe jaar toe.


Alle info over de Brigandtrotters Ingelmunster bij de secretaris Jeanique Degroote, 051/308846 of depaepe.degroote@telenet.be